Bu Blogda Ara

Eyyy dost....

Eyyy dost....

14 Aralık 2011 Çarşamba

ENTELKÖY EFEKÖY'e KARŞI


Valla sinemalarda izliyecek film yok havalar soğuyor dışarısının tadı kalmadı ama günümüzde biliyorsunuz, Amerikada senaryo kalmadı,ya efektlere abanıyorlar ya da eski filmlerin yeniden çevrimlerine ne yazık ki Türk filmleride bu boşluğu pek iyi dolduramıyordu.Ama bu film en azından hoşça vakit geçirmemi ve tebessüm etmemi sağlamayı başardı ve verdiğim bilet parasını hak eden sayılı filmlerden oldu,şu son zamanlarda izlediğim.

İntersinema sitesinden arakladığım filmin konusunun özeti ise şöyle;doğayla baş başa bir yaşam sürmek isteyen bir grup kentli ekolojist, Ege’de bir komün köyü inşa ederler. Köy halkı, kıraç tarlalarını ve eski evlerini değerinden fazla fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgiyle karşılar. Her şey yolundadır, ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar. Termik santral ile birlikte eski köylüler ile köyün yeni sakinleri arasında ilginç bir süreç başlar ve olaylar tam bir komediye dönüşür.
Film eğlendiriyor,hoşça vakit geçirmenizi sağlıyor,sıcak bir film. Türk köylüsünün düşünce biçimini iyi vurgulayan,hafifde sosyal mesajlar veren izlenesi bir film.Eksik yanları ise,herşey çarçabuk çözüme bağlanıyor,final biraz aceleye gelmiş gibi,küfürler bazı insanları rahatsız edebilir ki ben bu insanlardan değilim,çünkü hepsi cuk oturuyor sırıtmıyor.

Puanım:10/7

MisFits

Evet,dostlar uzun bir aradan sonra gene sizlerleyim.Bu aralar beni çok saran bir diziden söz etmek istiyorum,adı Misfits 2009 İngiltere yapımı olan bu dizimiz bilimkurgu komedi türünde ve bol miktarda küfür ve cinsellik içermekte.Konusunu wikipediadan arakladığım gibi aynen yazıyorum;

Wertham'da (kurgusal bir şehir) toplum hizmetinde çalışan bir grup gencin, dolu misali gökten yağan ve ne olduğu bilinmeyen taşlardan kaçarlarken, üzerlerine yıldırım düşer. O günden sonra kendilerinde bir tuhaflık  fark eden gençler, çeşitli süper güçlere sahip olmuşlardır. Fakat yalnız değillerdir. Tanıdıkları insanlardan bazıları da çeşitli güçlere sahiptir. Gençlerden Kelly (Lauren Sochav) insanların düşüncelerini okuyabilmektedir. Curtis (Nathan Stewart-Jarrett) heycanlandığında ya da korktuğunda zamanda geri gidebilmektedir. Alisha (Antonia Thomas) dokunduğu insanların seks dürtülerini hareketlendirip kendini arzulatabilmektedir. Simon (Iwan Rheon) ise görünmez olabilmektedir. Ekibin en şımarık ve her şeye lafı olan küfürbaz çocuğu Nathan (Robert Sheehan) ise son bölüme kadar gücünü bilemez. Ama son bölümde öğreniriz ki başbelası Nathan, ....... Ölümsüzdür !

Konusu itibariyle klasik Heroes tarzı  dizilerden sanabilirsiniz ama kimse dünyayı kurtarmak veya ele geçirmek derdinde değil bu dizide,daha çok karakterlerin kendi sorunlarıyla boğuştukları ve komik olayların döndüğü,efektlerle göz boyanmadığı ilginç,güzel bir dizi. Steril,yumuşatılmış Amerikan dizilerinden bıkanlar için gerçekten iyi bir seçim olacaktır.Tek kusuru ise bir sezonun 6-7 bölümden oluşması  ki bu gerçekten çok  can sıkıcı bir durum......

Puanım:10/8